Werkwijze

Mogelijkheden en oplossingen

Bij Optiek Swemmer begrijpen we dat elke gehoorervaring uniek is. Daarom bieden we een persoonlijke benadering vanaf het moment dat u contact met ons opneemt. Om uw wachttijd te minimaliseren en ervoor te zorgen dat we u onze onverdeelde aandacht kunnen geven, raden we aan een afspraak te maken. Dit stelt ons in staat om grondig uw situatie te beoordelen en samen met u de beste weg voorwaarts te verkennen.

Tijdens uw eerste bezoek bespreken we uitgebreid de mogelijkheden en oplossingen voor uw specifieke gehooruitdagingen. Het is waardevol als een naaste, zoals uw partner of een familielid, bij dit gesprek aanwezig kan zijn om ondersteuning en aanvullende inzichten te bieden. Indien u nog geen professionele diagnose heeft, starten we met een gedetailleerd gehooronderzoek om uw huidige gehoorniveau vast te stellen. Voor cliënten die niet in staat zijn ons te bezoeken vanwege gezondheids- of mobiliteitsproblemen, bieden we ook huisbezoeken aan, zodat iedereen toegang heeft tot onze zorg.

Testperiode

Na het initiële gehooronderzoek volgt een testperiode van twee maanden, zoals wettelijk vastgesteld, waarin we het meest geschikte hoortoestel voor uw behoeften adviseren. Deze periode is cruciaal voor het fijn afstellen van het toestel op basis van uw ervaringen en feedback. U ontvangt van ons een begeleidingslijst om dit proces te ondersteunen. Indien nodig, kan deze proefperiode worden verlengd totdat zowel u als wij volledig tevreden zijn met het resultaat. Na tevredenheid formaliseren we de keuze en handelen we de nodige administratie af met uw verzekeraar of regelen we een privéaankoop.

Onderhoud en service

Regelmatig onderhoud van uw hoortoestellen is essentieel om hun optimale werking te garanderen. Samen met uw audicien bepaalt u hoe vaak een onderhoudsbeurt nodig is. Onze nazorgservice, inclusief schoonmaak en aanpassingen, is kosteloos. Mocht u problemen ondervinden met het onderhoud van uw toestellen, dan staan we altijd klaar om te helpen. Het is ook belangrijk om uw gehoor periodiek opnieuw te laten testen, vooral als u merkt dat uw gehoorvermogen afneemt.

KNO-arts

Hoewel niet elk gehoorprobleem een bezoek aan de KNO-arts vereist, zijn er situaties waarin professionele medische evaluatie noodzakelijk is. Wij bieden gratis hoortests en advies, en samen bepalen we of verdere medische consultatie nodig is.

Bij Optiek Swemmer staat uw gehoor centraal. Van de eerste evaluatie tot de langdurige nazorg, ons team van deskundige audiciens en specialisten is toegewijd aan het bieden van de hoogste kwaliteit zorg. Neem vandaag nog contact met ons op om uw gehoorzorgtraject te beginnen en ontdek hoe we u kunnen helpen om weer optimaal te horen.

U kunt online een afspraak maken of telefonisch door te bellen met: 010 592 62 40.