UTERMÖHLEN PRISMABRILLEN

Aantoonbaar beter

Bij Optiek Swemmer zijn we trots op onze specialisatie in het aanmeten van Utermöhlen prismabrillen. Deze unieke brillen zijn uitgerust met speciaal ontworpen prisma's die een significante verbetering kunnen bieden voor mensen met een breed scala aan uitdagingen, waaronder dyslexie, leer- en leesproblemen, concentratieproblemen, evenwichtsstoornissen, problemen met gezichtsherkenning, motorische storingen, hoofdpijn, en coördinatieproblemen.

Dr. G.P. Utermöhlen

De Utermöhlen prismabril vindt zijn oorsprong in het baanbrekende werk van Dr. G.P. Utermöhlen, een Nederlandse KNO-arts met dyslexie. In 1941 ontwikkelde hij een theorie over hoe visuele beelden door onze hersenen worden verwerkt. Zijn onderzoek toonde aan dat wanneer de hersenen visuele beelden naar een incorrect deel van de hersenen sturen, dit kan resulteren in een vertekend beeld. Door het gebruik van prismaglazen wist Dr. Utermöhlen deze problematiek aanzienlijk te verminderen en in sommige gevallen zelfs volledig op te lossen.

Dr. Visser & Swemmer

Geïnspireerd door Dr. Utermöhlen's werk, ontwikkelde Dr. Visser, een huisarts uit Noorden met vergelijkbare lees- en schrijfproblemen, een theorie die perfect aansloot bij die van Utermöhlen. Dr. Visser schreef jarenlang dagelijks prismabrillen voor aan zijn patiënten, waaronder Arnold Swemmer, die dankzij zijn prismabril zijn leessnelheid en -begrip aanzienlijk zag verbeteren. Gedreven door deze persoonlijke succeservaring, deelde Arnold zijn verhaal met Dr. Visser, wat leidde tot een vruchtbare samenwerking tussen de huisarts en Optiek Swemmer.

Deze samenwerking stelde Optiek Swemmer in staat om diepgaande kennis en ervaring op te doen met de theorieën en meetmethoden van Utermöhlen en Visser. Deze expertise is doorgegeven van Arnold aan zijn zoon, Koos Swemmer, die samen met het team van Optiek Swemmer deze gespecialiseerde meetmethode dagelijks toepast.

Bij Optiek Swemmer zetten we ons in om deze waardevolle kennis te gebruiken om mensen met uiteenlopende visuele en cognitieve uitdagingen te helpen. Door middel van een zorgvuldige screening en persoonlijke aanpak streven we ernaar om voor elke cliënt een op maat gemaakte oplossing te bieden die hun kwaliteit van leven aanzienlijk kan verbeteren.

Wij nodigen u uit om de wereld van verschil te ervaren die een Utermöhlen prismabril kan maken. Bezoek Optiek Swemmer voor een uitgebreide evaluatie en laat ons u begeleiden naar een helderder, comfortabeler zicht. Samen verkennen we de mogelijkheden om uw visuele perceptie en algehele welzijn te verbeteren.

Meer weten over prismabrillen en of dit mogelijk een oplossing kan zijn voor u? Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs in onze winkel.