Over ons

Wie zijn wij

Sinds 1973 is Optiek Swemmer een gevestigde naam in Maassluis. Ons toegewijde en gepassioneerde team staat dagelijks klaar om u te ondersteunen. Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan klantvriendelijkheid en service. Of u ons nu bezoekt voor een oogmeting, om een bril, zonnebril of horloge te kopen, of gewoon om een gezellig praatje te maken onder het genot van een kopje koffie - bij Optiek Swemmer is iedereen altijd welkom!

Ons team

Arnold

Jeroen

Koos

Olaf

Petra

Ilona

IMG_2540

Benine

Jina

Historie

Arnold Swemmer ontwikkelde zijn passie voor optiek reeds in zijn jeugd. Opgegroeid in Rotterdam-Zuid, werkte hij tijdens zijn tienerjaren bij de brillenwinkel van zijn buurman. Hij raakte zo gefascineerd door alle facetten van het vak dat een carrière in de optiekbranche onvermijdelijk werd.

In 1973, op de leeftijd van 22 jaar, nam Arnold een gewaagde stap door een kleine optiekwinkel te kopen in het hart van Maassluis, gelegen aan de Markt. Ondanks dat Maassluis officieel een stad is, heeft het de sfeer van een dorp. Met zijn uitstekende service en deskundigheid wist Arnold snel een reputatie op te bouwen. Sindsdien gaan de echte Maassluizers niet meer 'naar de opticien', maar naar 'Swemmer'.

Na verloop van tijd groeide Optiek Swemmer uit zijn voegen en een verhuizing naar een groter pand werd noodzakelijk. In 1988 verruilde Arnold zijn kleine, sprookjesachtige winkel aan de Markt 17 (38m2) voor een pand aan de Boogertstraat nr 4 (58m2).

Het vakmanschap werd doorgegeven aan Arnold's zoons, Jeroen en Koos, die natuurlijkerwijs in het vak groeiden. Hun gedeelde passie voor optiek zorgde er al snel voor dat ook dit pand te klein werd. Om de groeiende klantenstroom aan te kunnen, hadden ze niet alleen behoefte aan een grotere werkplaats, maar ook aan meer meetruimtes. Daarom verhuisden ze in 1997 naar een nog groter pand, twee deuren verderop, aan de Boogertstraat 2 (250m2), waar ze tot 2013 verbleven.

Tegenwoordig is Optiek Swemmer gevestigd in een volledig gerenoveerd industrieel pand van 450m2. Deze locatie biedt ruim voldoende plaats voor alle dagelijkse werkzaamheden, inclusief twee meetruimtes, een gehoorruimte, een uitgebreide werkplaats, een showroom en een vergaderruimte. Het concept dat Arnold ooit startte is hetzelfde gebleven; bij Optiek Swemmer ervaart u nog altijd dezelfde klantvriendelijkheid als voorheen. De brillen worden nog steeds op authentieke wijze gemaakt, maar dan met de technologie van nu, en dit alles wordt ondersteund door een schat aan kennis, ervaring en passie!

Na ruim 40 jaar is Optiek Swemmer een vaste waarde in Maassluis. Bij ons kunt u terecht voor hoogwaardige oog- en hoorzorg, zonnebrillen, horloges, en last but not least, uitstekende verse koffie!

Bij Optiek Swemmer staat de deur altijd open; we kijken uit naar uw bezoek, om u onze passie voor optiek te laten ervaren en u te verwelkomen met een vers kopje koffie!